Bescherming tegen vallen

Wanneer in je bedrijf op hoogte gewerkt wordt of er juist afgedaald wordt is het slim om daarvoor veilig en goedgekeurd materiaal te gebruiken zodat de veiligheid van de werknemers gewaarborgd is.

Verschillende producten om vallen tegen te gaan

Op het gebied van valbeveiliging kun je bij het bedrijf G4S Safety Solutions verschillende artikelen aanschaffen die voor een veilige afdaling kunnen zorgen. Je vindt er veiligheidsharnassen, leef- en vanglijnen, valstoppen en lieren, afdalers- en reddingslieren, toegangs- en evacuatiesystemen, verankeringen en accessoires.

Veiligheidsharnas

In uiteenlopende beroepen kun je gebruik maken van veiligheidsharnassen als je de hoogte in gaat. Een dergelijk harnas is in diverse soorten en merken verkrijgbaar en zorgt ervoor dat degene die het draagt beschermd wordt mocht hij vallen. Een veiligheidsharnas is te koop in diverse maten zodat je altijd een goed passende kunt aanschaffen.

Vanglijnen, lieren en valstoppen

Leef- en vanglijnen zijn ook in diverse modellen te koop. Om veilig af te kunnen dalen kun je ook kiezen voor een goede lier maar een valstopblokkering is ook zeer geschikt om aan te schaffen. Een goede lier is gecertificeerd en je kunt er mensen mee naar beneden laten zakken op een rustig tempo maar ook weer omhoog takelen als dit nodig is. Met een valstop zorg je ervoor dat mensen wanneer ze afdalen en misstappen niet in één keer heel snel naar beneden vallen maar worden afgeremd.

Andere producten

Verdere producten binnen de categorie van valbescherming bestaan uit accessoires, toegangs- en evacuatiesystemen en verankeringen. Deze zijn allemaal bedoeld om het werken zo veilig mogelijk te maken, ook in kleine ruimtes.

Maak de juiste keuze

Alle producten zijn in verschillende uitvoeringen en prijscategorieën verkrijgbaar en bij bijvoorbeeld lieren kun je aangeven welke lengte deze dienen te hebben door een bepaalde filter in te stellen tijdens je keuze. Kom je er zelf niet helemaal uit? Win dan eerst goed advies in zodat je altijd de juiste keuze maakt.