Maak jouw debiteurenbeheer nog beter

De afdeling debiteurenbeheer binnen een bedrijf heeft een zware taak. Deze mensen hebben de verantwoordelijkheid het aantal achterstallige betalingen zo laag mogelijk te houden. Dit moeten ze doen door contact te leggen met wanbetalers. Dit zijn echter wel klanten die het bedrijf in vele gevallen graag nog terug zou willen zien komen. Een klein aantal achterstallige betalingen betekent een financieel gezonder bedrijf. Goed debiteurenbeheer is dus eigenlijk niet goed genoeg. De toekomst van de onderneming staat op het spel en hier is weinig ruimte voor fouten. Je kunt jouw procedure perfectioneren en stroomlijnen door een cursus debiteurenbeheer te volgen bij een professioneel bedrijf.

De training

De uitkomst van het volgen van een cursus in debiteurenbeheer kan eigenlijk alleen maar positief zijn. Een goed extern bedrijf zal interactieve trainingen verzorgen die praktijkgericht zijn en waar je dus iets van leert dat je direct kunt toepassen. Training op locatie is vaak ook mogelijk en dit zelfs één op één. Je zal er altijd wat van leren en deze kennis kun je gebruiken voor het optimaliseren van je eigen debiteurenbeheer. Door zelf een cursus te volgen of door de cursus te organiseren voor je team zal je onderneming dus altijd voordelen plukken.

Wacht niet

De belangrijkste kenmerken van goed debiteurenbeheer zijn dat het structureel is, dat het flexibel is, dat het duidelijk is en dat het efficiënt is. De meeste wanbetalers doen dit niet expres en vaak is de reden voor de achterstallige betaling een simpel misverstand. Soms kan de fout ook bij jou liggen, omdat je factuur bijvoorbeeld incompleet was. Volg een training debiteurenbeheer en je kunt je procedure nog effectiever maken. Hoe minder tijd jouw werknemers aan één wanbetaler moeten besteden hoe beter. En weinig achterstallige betalingen houdt in een financieel gezond bedrijf met grote kansen voor de toekomst.