Verzekeringen

Soorten verzekeringen

In Nederland heb je diverse verzekeringen. Hierbij valt de denken aan een autoverzekering, uitvaartverzekering, opstalverzekering, zorgverzekering, rechtsbijstandsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering. In dit artikel behandelen we de autoverzekering, de reisverzekering en de inboedelverzekering.

Autoverzekering

Als je een motorvoertuig hebt ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. De autoverzekering is voor particulieren ook een van de weinige verzekeringen die verplicht is door de wetgever. Als je in een auto rijdt heb je een verzekering nodig met minimaal een WA-dekking. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een beperkt casco of een allrisk verzekering. Bij een WA-dekking verzekert de verzekeraar de schade die je met je auto aanricht aan anderen of de eigendommen van anderen. Online kun je vandaag de dag eenvoudig verzekeringen met elkaar vergelijken. Welke verzekering je het beste kunt afsluiten hangt van de staat van je auto af. Als je een nieuwe auto hebt kun je het beste een beperkt casco of een allrisk verzekering afsluiten. Heb je een oudere auto, dan volstaat een WA-verzekering.

Reisverzekering

Veel vakantiegangers gaan met een gerust hart op reis na het afsluiten van een reisverzekering. Door een reisverzekering af te sluiten verzeker je je onder meer tegen diefstal van je bagage. Bij het afsluiten van een reisverzekering is het raadzaam om de voorwaarden van diverse aanbieders goed met elkaar te gelijken. Ook de kosten verschillen soms behoorlijk, waardoor het lonend is om alles goed na te kijken.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering kun je afsluiten wanneer je je inboedel wilt verzekeren tegen lekkage, brand, vandalisme, diefstal of storm. Om te bepalen hoeveel premie je moet betalen, maakt een verzekeraar meestal gebruik van inboedelwaardemeter. Op basis hiervan kan men de waarde van de inboedel berekenen. Niet alles valt altijd onder de verzekering, want sommige audiovisuele apparatuur of kunst valt niet onder de inboedelverzekering.